Fisketur / Fishing Trip

Fisketur / Fishing Trip

Jag kunde inte lämna kameran hemma när jag skulle åka och fiska. Jag ser alltid nått vackert att fota och då är det jobbigt om jag inte har kameran med mig. En häger kom flygande och ett par smålommar simmade på andra sidan sjön. Fotot på smålommen blev suddigt, på grund av det långa avståndet. Gäddan nappade bra och det blev senare på kvällen en riktig fest…stekt gädda i smör, dillkokt gädda och slutligen en gäddgratäng. En lyckad tur med bra fiske, vacker natur och en egen livvakt (hunden) mot hungriga björnar.

I could not leave the camera at home when I would go fishing. I always see something beautiful to take pictures and then it’s a pain if I did not have my camera with me. A heron came flying and a couple red-throated loon swam across the lake. The photo on the loon became blurred, because of the long distance. Pike jumped well and it was later in the evening a real feast … fried pike in butter, dill boiled pike and finally a pike gratin. A successful tour with good fishing, beautiful scenery and a private bodyguard (dog) against hungry bears.

 

Annons

39 tankar om “Fisketur / Fishing Trip

 1. Så härlig den fisketuren verkar ha varit. Riktigt lyckad! 🙂 Och fin serie med bilderna får mig att känna att jag var med på turen. Gädda har jag aldrig ätit men hört att det ska vara mycket ben i den. Fotona med träden som speglar sig i vattnet säger ju också något om lugnet och fridfullheten på fisketuren. Fin vovve som sitter snällt i båten.

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Christina! Ja det var en härligt avkopplande tur ute i det fria. Det är mycket ben i gädda, men om du vet var och hur de sitter så är det enkelt att bena. Även många tycker att den smakar fisk rått, men det får man bort om man flår den 🙂

   Gilla

 2. Härliga naturupplevelser på sjön med fina bilder och underbart med någon som förmår uppskatta en god gädda. Ogräsfisk säger annars de flesta häruppe.
  Kram 🙂

  Gilla

  • Tack John! Ja det är en häger, riktigt kul att få fota en för det har jag aldrig lyckats med tidigare, har knappt sett en ens 🙂 Haha ja ja ….jag trodde inte att man kunde skärpa upp en sådan suddig bild i Lr, jag får väl ta mig i kragen och försöka mig på det 😀 😀

   Gillad av 1 person

   • Ok det är ju toppen! Jag är sugen att köpa en systemkamera ( Canon), idag har jag en kompaktkamera. Jag vill både fota macro och kunna zooma in t ex älg på längre håll. Har du råd att ge mig 😉

    Gillad av 1 person

   • Den kameran jag har är bra och prisvärd Canon 100D De har gjort den så liten som möjligt för viktens skull och fått med en massa bra finesser.De är ju billigare idag. Ska du köpa begagnad rekommenderar jag Canon EOS 60D sådan har min kompis, vinklingsbar skärm, 10 st RAW foto/sekund! 😀 Jag var nära att köpa en begagnad 60D för ett tag sedan, men tänkte om, har en bra kamera som jag ska ha ett par år till. Om du ska köpa ny kamera, köp helst bara kamerahuset, inte ett paket för det är alltid den kassa 18-55mm objektivet med, tillverkad i Kina. Kolla runt. Köp inte den relativt nyutkomna Canon EOS 1300D, färre funktioner och dyrare än vad 100D är nu för den har ju ett par tre år på nacken så den har gått ner i pris. Googla och kolla blocket. Jag köper all min kamera utrustning på Media Markt här i Kristianstad för de kan kameror, köpt ett objektiv på Elgiganten för Media Markt kunde inte leverera tills dagen efter och var tvungen att ha det.

    Gillad av 1 person

   • Kolla bara så att de kan sin sak 🙂 De har också prisgaranti, tänk på det om de skulle vara dyrare än Elgiganten eller NetonNet, om de finns på samma ort alltså 🙂

    Gilla

 3. Glömde nämna att gädda är en välkänd matfisk, märkligt att alla inte vet det. jag tycker inte om smaken, men i Frankrike är det en delikatess, vi i Sverige exporterar levande gäddor dit.

  Gilla

  • Vad härligt att de har förstått i Frankrike vad gott det är med gädda 😀
   Att de tar in levande gäddor dit visste jag inte, undrar om det inte finns gädda att fiska där eller om det är ont om dem.

   Gilla

 4. What a day! Great events and camera ready subjects! I will have my pike steamed with wild rice and red wine vinegar and served with lemon balm tea, please. 🙂

  Gilla

 5. I’m like you, I have to take mine with me everywhere because the thought of missing something pains me. I’m glad you took it, you go some great shots! Also, what is your dogs name? Beautiful!

  Gilla

 6. Vilken härlig bildserie! Klart att kameran ska med, utan den är man inte klädd. gillar bilderna av näckrosorna och den sista på bilden på hunden lite extra, jättefina bilder!

  Gilla

  • Tack så mycket Jag! Vad glad jag bir 🙂 Min man sa när jag skulle åka …ska du ha kameran med dig, jag trodde att du skulle fiska…jag svarade …ja det ska jag…men det kan ju dyka upp nått fint å då är det skitjobbigt om jag inte har kameran med mig …haha 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.